marți, 11 august 2009

Cocalarii si pitzipoancele care ne conduc

Udrea: Aici sunt banii dumneavoastră!

Azi - 19:59 George Lacatus, Lucian Gheorghiu | 4 comentarii | 734 vizualizari
Rating:
1 voturi


Ministrul Turismului a tăiat banii de perdele şi draperii, dar a lăsat 120.000 de euro pentru un camion de pixuri şi brichete. Comisia aşteaptă şi camionul de documente.
Elena Udrea
Audi nu are frâne, Porsche Cayenne e al meu, să-mi dea ministerul maşină ca lumea! Sursa: Mircea Reştea
Cotidianul a intrat în posesia celor două planuri anuale de achiziţii ale Ministerului Turismului (MT) pe anul 2009. Primul poartă nr. 57 şi e datat 13 martie 2009, iar cel de-al doilea, nr. 1044/10 iunie 2009. În doar trei luni, lista de cumpărături a MT a suferit modificări esenţiale: la unele cumpărături s-a renunţat; la altele a fost redus bugetul şi transferat către alte capitole; pe la jumătatea anului au apărut brusc capitole noi de cheltuieli, legate de publicitatea acţiunilor ministerului, ce nu au figurat la începutul anului. Punctul comun al majorităţii cumpărăturilor făcute de MT îl reprezintă „achiziţia directă“, metodă nerecomandată de UE, care sugerează licitaţiile publice.





Iniţial, la capitolul „Alte cheltuieli cu bunuri şi servicii“, la punctul 80 „Perdele, draperii“, MT repartizase 15.000 de euro pentru cumpărare prin achiziţie directă. După trei luni, în cel de-al doilea plan de achiziţii, suma a fost majorată brusc la 67.500 de euro care trebuiau cheltuiţi tot prin achiziţie directă. După scandalul iscat în presă privind costul imens plătit de MT pentru nişte perdele, în planul de achiziţii a apărut o tăietură în dreptul „Perdele, draperii“, lângă care şi-a pus semnătura chiar ministrul Elena Udrea (foto). Interesant e faptul că la „Cheltuieli de capital“ în primul plan de achiziţii erau trecuţi 7.000 de euro pentru cumpărarea de jaluzele verticale. În ultimul plan de achiziţii au mai fost adăugaţi 1.000 de euro la cei 7.000 şi în lista de cumpărături a apărut modificarea „jaluzele verticale şi perdele“. Asta înseamnă că MT a renunţat la perdelele de 70.000 de euro pentru unele de doar 1.000 de euro.





La capitolul publicitate, MT nu repartizase iniţial nici un leu pentru „servicii de publicitate pe piaţa internă“. În planul de pe 10 iunie apare suma de 1.220.000 de euro, pentru care se va organiza o licitaţie. Banii au apărut ca urmare a reducerii altor cheltuieli cu „publicitatea outdoor pe piaţa internă şi internaţională“ şi cu „servicii marketing pe Internet“.





La începutul anului, Elena Udrea se plângea că merge cu un Audi care nu are frâne. Ea a declarat atunci că, din cauza crizei economice, nu va cumpăra alte maşini pentru minister, ci va cere una de la SPP. În ambele planuri de achiziţii există repartizată suma de 186.741 de euro pentru cumpărarea de autoturisme.





Alte cheltuieli uluitoare: 121.500 de euro pentru achiziţia de pixuri, brichete, umbrele, suport mouse, memorie flash; 486.000 de euro pentru „servicii de promovare prin realizarea de materiale promoţionale“; 500.000 de euro pentru instalarea de indicatoare rutiere; 300.000 de euro pentru servicii de consultanţă şi reprezentare juridică; 1,6 milioane de euro pentru chiriile unor depozite sau birouri; 150.000 de euro pentru deplasări cu avionul; 40.000 de euro pentru servicii de protocol (apă, cafea, lapte, ceai, legume, fructe); 60.000 de euro pentru cartuşe de toner.

sursa: www.cotidianul.ro


Niciun comentariu:

IP, SO, browser , etc, etc

Sign by Danasoft - For Backgrounds and Layouts